صادرات کالا و بار به کشورهای حوزه میانه یا cis مانند کشورهای ازبکستان، تاجیکستان، قزاقستان، قرقیزستان و … به صورت باربری ریلی و باربری جاده ای توسط شرکت حمل و نقل بین المللی و بازرگانی اجاقی انجام می شود. برای اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

صادرات به کشورهای آسیای میانه

کشورهای آسیای میانه به دلیل داشتن مرزهای زمینی و دریایی با ایران از سال های گذشته یکی از مقاصد اصلی تجار برای صادرات، واردات و ترانزیت کالا بوده است. برای ارسال بار به این کشورها میتوان به صورت ریلی، دریایی و جاده ای بار را ارسال کرد.

ما در شرکت حمل و نقل بین المللی اجاقی با بیش از ده سال سابقه در حوزه تجارت در ایران تمامی خدمات تامین کالا، صادرات، واردات، ترانزیت و ترخیص کالا را انجام می دهیم. همچنین به دلیل داشتن نماینده های فعال و واگن های باری، بهترین و رقابتی ترین قیمت های بازار را در اختیار مشتریان عزیز قرار می دهیم. برای اطلاعات بیشتر و استعلام قیمت های به روز و رقابتی از راه های ارتباطی زیر با همکاران ما در تماس باشید.

راه های ارتباطی با ما:

05138114933
05138114934
05138584934

شماره واتس اپ:
09159125078

09389044020
09330141916

صادرات به کشورهای آسیای میانه

اهمیت کشورهای حوزه cis

در منطقه اوراسیا، اتحادیه‌ها و گروه‌های متعددی از کشورها به وجود آمده‌اند که توافق‌نامه‌ها و تعهدات مختلفی با یکدیگر امضا کرده‌اند. مجموعه‌ای از کشورها که پس از فروپاشی شوروی به صورت مستقل ظاهر شدند، به عنوان کشورهای حوزه CIS شناخته می‌شوند و تعداد آنها ده کشور است. جمعیت این حوزه حدود ۲۴۰ میلیون نفر است. این ۱۴ کشور در حوزه‌های نظامی و سیاسی تعدادی از توافق‌نامه‌ها را امضا کرده‌اند.

از این ۱۴ کشور، ۶ کشور به همراه ایران توافق‌نامه اقتصادی در زمینه فعالیت اقتصادی در اوراسیا را امضا کرده‌اند که در ادامه به آن اشاره خواهد شد. ارزش تجارت خارجی ایران با کشورهای حوزه CIS در سال ۱۹۹۸ بیش از ۳ میلیارد و ۲۹۸ میلیون و ۶۱ هزار و ۹۴۶ دلار بوده و مانده تجارت خارجی این کشور با این کشورها حدود ۲۰۵ میلیون و ۱۵۰ هزار دلار می‌باشد.

این کشورها ویژگی‌های مشترکی در زمینه‌های زبانی، فرهنگی، تاریخی، سیاسی و اقتصادی دارند. اعضای کشورهای CIS از امتیازات ویژه حمل و نقل ریلی، جاده‌ای و هوایی بهره‌مندند و تمام این کشورها مالیات 20٪ را دریافت می‌کنند. علاوه بر تجارت در کشورهای مستقل مشترک المنافع، این کشورها از منابع معدنی به ارزش 142 میلیارد دلار شامل نفت، گاز، زغال سنگ، مس، نیکل، سرب، آلومینیوم، روی، منگنز، طلا، نقره، آهن و اورانیوم صادرات دارند و در این کشورها سنگ‌های قیمتی نیز یافت می‌شود.

حجم معاملاتی ایران به کشورهای آسیای میانه

کشور ما 1 میلیارد و 751 میلیون و 605 هزار و 967 دلار صادر کرده است. این حجم معادل 4 میلیون و 793 هزار و 512 تن کالا برای کشورهای مشترک المنافع (CIS) در سال 1998 است. در حالی که صادرات کشور ما در مقایسه با سال 1997 بیش از یک میلیارد دلار افزایش داشته است. در سال 1997 کل صادرات ایران به کشورهای همسایه 752 میلیون، 242 هزار و 175 دلار بوده است.

واردات ایران از کشورهای همسایه بالغ بر 3 میلیون و 171 هزار و 62 تن کالا معادل یک میلیارد و 546 میلیون و 455 هزار و 979 دلار بوده که در مقایسه با سال قبل کمتر از 10 درصد کاهش یافته و به عبارت دیگر مقدار واردات کشورمان در سال 1997 بالغ بر 1 میلیارد و 604 میلیون و 266 هزار و 9 دلار بوده است.

فرصت های صادرات به کشورهای حوزه cis

صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای CIS با فرصت‌ها و چالش‌های مختلفی همراه است. از جمله فرصت‌ها می‌توان به عوامل زیر اشاره کرد:

  • نزدیکی جغرافیایی و فرهنگی ایران و کشورهای CIS که باعث کاهش هزینه‌های حمل و نقل و تسهیل ارتباطات می‌شود.
  • علاقه مردم کشورهای CIS به محصولات غذایی سنتی و ایرانی که باعث افزایش تقاضا برای این نوع محصولات می‌شود.
  • وجود پروتکل‌های تجاری و تعاملات سیاسی بین ایران و کشورهای CIS که باعث حذف یا کاهش موانع گمرکی و تجاری می‌شود.
  • وجود ظرفیت‌های تولیدی بالا در بخش کشاورزی ایران که باعث تامین نیاز بازار CIS می‌شود.

مزایای اقتصادی صادرات به کشور های عضو Cis

مزایای اقتصادی حاصل از صادرات به کشورهای عضو CIS در حوزه انرژی و توسعه ترانزیت، به ویژه در کریدورهای شمالی-جنوبی و شرقی-غربی که در این منطقه تقاطع دارند، همچنین صادرات خدمات فنی و مهندسی که مقدار قابل توجهی را تشکیل می‌دهد، بسیار چشمگیر است. این کشورها شامل آذربایجان، ارمنستان، ازبکستان، بلاروس، تاجیکستان، روسیه، قرقیزستان، قزاقستان، مولداوی به عنوان عضو و ترکمنستان به عنوان ناظر معرفی می‌شوند.

بررسی بازارهای هدف اصلی ایران نشان می‌دهد که علاوه بر تغییر رتبه شرکای تجاری، تغییرات در لیست آنها نیز روی داده است. در طول 9 ماه تا دسامبر سال گذشته، صادرات به جامعه اقتصادی اوراسیا (شامل روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان) بیشترین رشد را نشان داد. افزایش 75 درصدی ارزش صادرات و افزایش 117 درصدی حجم صادرات به این کشورها نتیجه فعالیت‌های صادرکنندگان در نه ماه اول سال گذشته بوده است.

اتحادیه اوراسیا، بازاری حاصلخیز با تعداد حدود 190 میلیون نفر و ارزش تقریبی 753 میلیارد دلار برای صادرات و واردات، برای جذب کالاهای ایرانی آمادگی دارد. با امضاء توافق ایران با این اتحادیه، بیش از 800 مورد کالا تحت تاثیر تخفیف تعرفه قرار می‌گیرد. ظرفیت بالای این کشورها در زمینه‌های مهم مانند کشاورزی و معدنی، به دلیل نداشتن دسترسی به آب‌های آزاد، فرصتی مناسب برای همکاری ایران در انتقال محصولات به بازارهای اروپایی ایجاد می‌کند. سه سال عضویت مشروط در قالب توافق‌نامه تجاری با اتحادیه اوراسیا، فرصتی برای ورود ایران به این اتحادیه را به وجود می‌آورد.

صادرات به کشورهای حوزه cis

نتیجه گیری

همانطور که بررسی کردیم صادرات و تجارت با کشورهای حوزه cis آسیای میانه برای تجار قابل اهمیت و سودآور است. این کشور ها به دلیل همسایگی نزدیک با ایران و داشتن مرزهای زمینی و دریایی، تجارت را ساده تر می کنند. شما می توانید برای اطلاعات بیشتر با همکاران ما در شرکت حمل و نقل بین المللی اجاقی در تماس باشید.

پاسخ بدهید

error: Content is protected !!